Welkom bij Dierenkliniek Meerheide
Eerlijk en betrouwbaar, al meer dan 35 jaar ervaring in de beste zorg voor uw dier!
Tijd voor lentekriebels maar voorkom jeuk!


We hebben dit jaar al een aantal prachtige lente dagen gehad. Niet alleen wij en onze huisdieren genieten van dit mooie weer. Ook vlooien, teken en andere parasieten zien dit als de ideale moment om zich te ontpoppen.


Het is een misverstand dat vlooien met hygiëne te maken hebben. Elk dier kan in principe vlooien krijgen. Een besmetting komt vaak doordat uw huisdier op een plek komt waar vlooien voorkomen of in aanraking komt met een ander dier dat al vlooien heeft.
Zowel mensen als dieren kunnen lastig gevallen worden door teken. Een teek hecht zich vast in de huid en zuigt bloed op. Een teek kan gemakkelijk ziekten overbrengen, de ziekte van Lyme is een bekend voorbeeld daarvan.


Zowel vlooien als tekenbeten kun je het beste voorkomen. Daarvoor zijn een aantal maatregelen te nemen.

Denk bijvoorbeeld aan de Seresto halsband voor honden en katten.
Dankzij de innovatieve polymeermatrix worden werkzame stoffen opgeslagen in de halsband. Vervolgens worden deze werkzame stoffen vanuit de halsband overgebracht naar de talg laag van de huid en vacht van uw huisdier.


·      Tot 8 maanden aanhoudende bescherming

·      Geen herinnering nodig voor de maandelijkse toediening

·      De innovatieve halsbandmatrix biedt een trage, continue afgifte van een constante en effectieve dosering

·      Doodt vlooien en heeft een afwerende en dodende werking tegen teken

·      Mag toegediend worden bij pups vanaf 7 weken en bij kittens vanaf 10 weken


Bestel uw Seresto halsband voordelig en makkelijk via www.PetMarkt.nl 


De jaarlijkse vaccinatie en gezondheidscheck, heeft u uw afspraak al gemaakt?In Nederland zijn er een aantal ziekten welke erg besmettelijk en levensbedreigend kunnen zijn. Om dit soort ziektes te voorkomen en in algemene zin landelijk terug te dringen is het daarom van belang dat u uw huisdier laat vaccineren. 


Virussen en andere ziekteverwekkers kunnen het lichaam van je huisdier gemakkelijk binnendringen. Het lichaam kan deze aanvallen met antistoffen en afweercellen. Helaas zijn deze niet altijd van nature in het lichaam aanwezig. Wanneer een vaccinatie gegeven wordt, word er een klein beetje dood of afgezwakt virus ingespoten. Hierop reageert het lichaam door antistoffen aan te maken. Wanneer het dier daarna in aanraking komt met de ziekteverwekker dan is het afweersysteem direct klaar om in te grijpen.


Nadat de vaccinatie gegeven is, stijgt het aantal antistoffen. Vervolgens nemen deze antistoffen langzaam weer af. Daarom is het nodig om het vaccinatie proces om de zoveel tijd te herhalen. Sommige vaccinaties zijn 1 keer per jaar nodig, andere 1 keer per 3 jaar. De dierenarts kan u adviseren in een goed vaccinatie schema. Daarbij is de jaarlijkse gezondheidscheck ook van belang. In sommige gevallen, wanneer een dier ziek is, is het beter om de vaccinatie nog even uit te stellen.

Het is verstandig om het dier 1 tot 2 weken voordat u de vaccinatie afspraak hebt staan te ontwormen. 
Ontworming besteld u gemakkelijk en voordelig op www.PetMarkt.nl


Heeft u meer vragen over de jaarlijkse vaccinatie en gezondheidscheck, neem gerust contact met ons op!